Ρεβανί

Πολίτικα γλυκά από τον Στέλιο Παρλιάρο στο ζαχαροπλαστείο του Γαστρονόμου Ιουλίου.

Εύκολο / Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 20΄

Υλικά (για 9 κομμάτια)

  • 6 αυγά
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
  • λίγο λιωμένο βούτυρο, για τη φόρμα
  • 50 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη, για πασπάλισμα

Για το σιρόπι

  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 450 γρ. νερό

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα της αρεσκείας μας, π.χ. στρογγυλή διαμέτρου 22 εκ. ή τετράγωνη 22 x 22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αρχίζουμε να φτιάχνουμε το σιρόπι.

Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός).

Αποσύρουμε και περιχύνουμε το ρεβανί όταν είναι και τα δύο ζεστά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με την καρύδα.

kathimerini.gr

Πηγή