Υλικά για 8 μερίδες
2 φλιτζάνια ρεβίθια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καυτερή πιπερίτσα
2 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Bράζουμε τα ρεβίθια και τα κρατάμε με 2 φλιτζάνια από το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό. Πολτοποιούμε το σκόρδο και τις ντομάτες. Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι. Aνακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε τα ρεβίθια στους 180 βαθμούς, μέχρι να σωθεί το νερό τους.
Πηγή