1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
1/2 πιπεριά πράσινη
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
λίγο ξερό βασιλικό
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβετε σε κύβους τις πιπεριές και σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και αφού κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνετε τις πιπεριές.
Τσιγαρίζετε τις πιπεριές για ένα λεπτό και ρίχνετε και το κοτόπουλο. Τα αφήνετε να τσιγαριστούν για πέντε λεπτά.
Ρίχνετε στο τηγάνι την μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. Ακολούθως ρίχνετε και το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και τη ρίγανη ανακατεύοντας πάντα και το αφήνετε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνετε το ρύζι και το αφήνετε αρχικά ανακατεύοντας να τραβήξει τα υγρά από το τηγάνι.
Μετά ρίχνετε λίγο λίγο νερό ώσπου να είναι έτοιμο το ρύζι και να έχει τραβήξει όλα τα υγρά από το τηγάνι.
Πηγή