Υλικά για 4 μερίδες:

16 κούπες ζωμό κοτόπουλου

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 λευκά κρεμμύδια

6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες,

4 κούπες ρύζι

1 κούπα λευκό ξηρό κρασί

900 γρ. περίπου μανιτάρια cremini κομμένα σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

4 κουταλιά της σούπας βούτυρο,

Αλάτι και πιπέρι

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Αφήστε τον ζωμό κοτόπουλου να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεστάνετε μια μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο, τις 4 σκελίδες σκόρδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για 6-8 λεπτά.

Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε 1 κούπα κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί. Επαναλάβετε μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός στο ρύζι και το ριζότο να γίνει κρεμώδες, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα.

Ζεστάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τις δύο κουταλιές βούτυρο και προσθέστε σκόρδο, σοτάρετε για 1 λεπτό.

Προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι με 2 κουταλιές βούτυρο. Σοτάρετε τα μανιτάρια για 6-8 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Ανακατέψτε τα μισά μανιτάρια στο ριζότο. Καλύψτε το ριζότο με μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα. Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε!


Πηγή