Υλικά για 6 μερίδες
400 γρ. παντζάρια
2 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
7 φλιτζάνια ζωμό παντζαριών
5 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
4 κουταλιές γιαούρτι
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε και βράζετε τα παντζάρια. Τα στραγγίζετε και κρατάτε τον ζωμό, τον οποίο διατηρείτε ζεστό. Παίρνετε τα παντζάρια και τα περνάτε ελαφρά από το μπλέντερ.
2. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο που έχετε πολτοποιήσει, ρίχνετε το ρύζι, τα παντζάρια, τη ρίγανη, αλάτι, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί προσθέτετε λίγο από τον ζωμό των παντζαριών ανακατεύοντας συνέχεια το ριζότο μέχρι να σωθεί ο ζωμός και επαναλαμβάνετε προσθέτοντας σιγά τον ζωμό μέχρι να τον πιει όλον.
3. Μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ώστε το ριζότο να βράζει απαλά για περίπου 20-25 λεπτά. Ρίχνετε το γιαούρτι που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το τριμμένο τυρί και αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή