Ριζότο με σολομό για ατελείωτη απόλαυση


Υλικά:

100 γρ. φιλέτα σολομού, καλά καθαρισμένα

1 φλιτζάνι ρύζι καστανό

1 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα

1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κουτ. του γλυκού μέλι

2 κλωνάρια θυμάρι

1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη

1 1/2 κουτ. της σούπας μαϊντανό

1 κουτ. του γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς τα καθαρισμένα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις τη μουστάρδα με το μέλι. Γαρνίρεις τα φιλέτα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Στο μάτι της κουζίνας, τοποθετείς ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3- 4 λεπτά. Προσθέτεις το ρύζι και το θυμάρι, ανακατεύεις και σοτάρεις για 6-7 λεπτά. Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζεις για ακόμα 7 λεπτά.

Αφαιρείς το σολομό από το φούρνο, τον προσθέτεις στο ριζότο σου στο τηγάνι, ρίχνεις την παρμεζάνα, ανακατεύεις για 1 λεπτό και μοιράζεις σε 3 πιάτα.



Πηγή