Θα το αποκαλούσα σπανακόριζο γιατί έχει όλα τα υλικά του, αλλά είναι πραγματικό ριζότο γιατί το σβήνουμε με κρασί. Εκατό φορές πιο γευστικό και ραφινάτο.

Αγοράστε κατά προτίμηση σπανάκι μη συσκευασμένο, πλύντε το καλά πριν τη χρήση.

Υλικά

  • 2 κούπες ρύζι arborio
  • 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια σπανάκι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε το ρύζι, σοτάρουμε για 2 λεπτά
  • Σβήνουμε με το κρασί, για 1 λεπτό
  • Προσθέτουμε καυτό νερό σιγά σιγά, όσο πάρει για να γίνει al dente
  • Ανακατεύουμε συχνά, όπως το ριζότο
  • Σε τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι (αν θέλετε, βάζετε και μανιτάρια)
  • Μόλις το ρύζι τραβήξει όλο το ζωμό, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι
  • Σερβίρετε με παρμεζάνα τριμμένη

iefimerida.gr


Πηγή