Ριζότο με σπανάκι και παρμεζάνα
Υλικά για 6 άτομα
2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
300 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
4 καρύδια τριμμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
6 φύλλα βασιλικού
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
7 φλιτζάνια ζεστός ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεματάτε σε βραστό νερό το σπανάκι. Το αφήνετε να κρυώσει και το λιώνετε στο μίξερ. Ψιλοκόβετε τα φύλλα βασιλικού.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε το ρύζι και σβήνετε με το κρασί.
3. Προσθέτετε το σπανάκι, τον βασιλικό και αφήνετε να μαγειρευτεί προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνετε τα τριμμένα καρύδια, αλάτι, τον χυμό μοσχολέμονου και «δένετε» με την παρμεζάνα. Ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.