Το Robogirl είναι μία ταινία για τη δύναμη της θέλησης με ηρωίδα μία 13χρονη.

Η Σοφία, που δεν έχει καμία σχέση με τις θετικές επιστήμες και λαχταρά να γίνει χορεύτρια, καταπιάνεται με την εκπαιδευτική ρομποτική και αποδεικνύει πως με σκληρή δουλειά και επιμονή, όλα μπορούν να γίνουν.

Μια τυπική οικογένεια που ζει στην Αθήνα. Ο γιος αριστεύει στο μάθημα ρομποτικής, αποσπά το πρώτο βραβείο για το ρομπότ του και φεύγει με υποτροφία για Θεσσαλονίκη. Η ονειροπόλα Σοφία, στα 13 της λατρεύει τα μαθήματα χορού και τη μουσική, οι βαθμοί της είναι χαμηλοί και οι σχέσεις με τη μητέρα της τεταμένες.

Όταν κατά λάθος κλωτσά και διαλύει το ρομπότ που της άφησε ο αδελφός της για παρέα, αποφασίζει να γραφτεί, μαζί με τους δύο κολλητούς της, στο μάθημα εκπαιδευτικής ρομποτικής του σχολείου, με σκοπό να το ξανασυναρμολογήσει. Και ενώ όλοι την αντιμετωπίζουν, ως την αδελφή του μαθητή που απέσπασε το πρώτο βραβείο, εκείνη βάζει τα δυνατά της για να τους αποδείξει πως μπορεί να δημιουργήσει το δικό της ρομπότ και να πάρει μέρος στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Τα μαθήματα πάνε καλά, μόνο που πρέπει να εντείνει του ρυθμούς γιατί εσπευσμένα επιστρέφει ο αδελφός της σπίτι. Τώρα είναι η ευκαιρία της Σοφίας να ξεχωρίσει και θα το κάνει, με σύμμαχο… τον χορό.

Η ταινία είναι μια πρωτοβουλία της COSMOTE, που στηρίζει διαχρονικά την εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα.

Το σενάριο του «Robogirl» υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά και τη σκηνοθεσία ο Βαρδής Μαρινάκης.

Πρωταγωνιστούν η Σοφία Σιμονί, η Μάγια Πιπερά και ο Αστέρης Ριμαγμός.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο youtube κανάλι της COSMOTE.

Επίσης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, το «Robogirl» θα προβληθεί στην COSMOTE TV (20.00, COSMOTE CINEMA 1HD), υποστηρικτή της ελληνικής παραγωγής κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ. Μετά την προβολή της, η ταινία θα είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.  

Η COSMOTE στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική τα τελευταία πέντε χρόνια, ενισχύοντας δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον τεχνολογικό προσανατολισμό των νέων στην Ελλάδα.

Τα παιδιά που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική, χρησιμοποιούν συνδυαστικά την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία για τη δημιουργία ρομποτικών κατασκευών. Με τον τρόπο αυτό, αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, βελτιώνουν την ομαδικότητά τους, αλλά και την ικανότητά τους να επιλύουν σύνθετα προβλήματα.  

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τα οφέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής στις Δράσεις Ρομποτικής στο www.robogirl.gr


Πηγή