challenge11.png
challenge11.png

Επικίνδυνες δοκιμασίες και προκλήσεις.

Βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους για την εικονική αποδοχή των ακολούθων τους στο TikTok. Αυτό έκανε και το 13χρονο αγόρι από την Ρόδο. Βρέθηκε στην εντατική με θλάση εγκεφάλου, αλλά ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα.

-Το παιδί ξύπνησε και είναι καλά. Με έψαχνε, συνέχεια έλεγε «που ήμουνα». Με έψαχνε και μετά μίλησε και είπε ότι ήθελε να πάει σχολείο. Ξύπνησε και είναι καλά. Είναι καλύτερα το παιδί.

-Βγήκε από την ΜΕΘ;

-Βγήκε, βγήκε το παιδί. Είναι καλά το παιδί, είναι πολύ καλά. Δόξα το Θεό, όλα καλά.

Ο διευθυντής του γυμνασίου, περιέγραψε πως έγινε το ατύχημα, ενώ παρόντες ήταν και επιβλέποντες καθηγητές:

«Όταν τον έφεραν στο γραφείο μέσα, ήταν με τις αισθήσεις του κανονικά, απλά η μύτη του έβγαζε λίγο αίμα, το κεφάλι του πίσω είχε δύο καρούμπαλα. Ο μικρός μου είπε: «Το ήθελα κύριε, παίζαμε παιχνίδι. Γιατί είπα εγώ ότι θα τιμωρήσω τους άλλους που ήταν εκεί και μου λέει ‘Όχι κύριε μην τους τιμωρήσετε’».

Διαστάσεις «επιδημίας» οι προκλήσεις των κοινωνικών δικτύων

Οι διαδικτυακές προκλήσεις μέσω των social media έχουν πάρει πλέον διαστάσεις επιδημίας και τα νοσοκομεία Παίδων έρχονται πλέον πολύ συχνά αντιμέτωπα με τέτοια περιστατικά.

«Έρχονται γύρω στα 2-3 σε κάθε εφημερία που σημαίνει τουλάχιστον 500 παιδιά τον χρόνο γιατί το Παίδων εφημερεύει μέρα παρά μέρα.  570 ήταν την τελευταία χρόνια από τις πληροφορίες που έχω. Είτε με αυτοκτονικό ιδεασμό είτε με αυτό τραυματισμό είτε επηρεασμένα από που μπόουλινγκ  είτε χτυπημένα μέσω ομάδων κοινωνικής δικτύωσης και το πρόβλημα όσο περνάν τα χρόνια μεγαλώνει», δήλωσε η Χαρίκλεια Μπαρμπαρέσου, διευθύντρια εντατικής Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο 13χρονος είχε την τύχη με το μέρος του αυτή την φορά. Κατάφερε να βγει από την εντατική και μεταφέρθηκε σε απλό κρεβάτι. Με τους ειδικούς ωστόσο να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, επισημαίνοντας πως οι συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια ριψοκίνδυνη δοκιμασία μπορεί να είναι μοιραίες.


Πηγή