Υλικά:
Για τρία φλιτζάνια
250 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Διαδικασία:
1. Πάρτε ένα μικρό κατσαρολάκι και βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Τοποθετήστε τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το γάλα.
2. Αποσύρετε έπειτα από την φωτιά, προσθέστε την κουβερτούρα σε κομμάτια και αφού περάσει περίπου ένα λεπτό, ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
3. Τοποθετήστε πάλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 3 λεπτά συνεχόμενα και είναι έτοιμη.
4. Σερβίρετέ την ζεστή.
5. Μπορείτε να προσθέσετε σαντιγί ή ζαχαρωτά της αρεσκείας σας.