Ρολό χοιρινό, με δεντρολίβανο


Ανακάλυψα μια συνταγή Τοσκάνης (arista di maiale alla fiorentina) εξαιρετικής απλότητας και νοστιμιάς που μοιάζει τρομερά με τις δικές μας.

Τρία είναι τα βασικά συστατικά της για ένα ρολό χοιρινό: δεντρολίβανο, σκόρδο, ελαιόλαδο και το πιάτο μοσχομυρίζει Τοσκάνη ή …Ελλάδα.

Υλικά

  • 1,5 κιλό ρολό χοιρινό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ψιλοκόψτε το δεντρολίβανο και το σκόρδο
  • Με ένα μαχαίρι ανοίξτε τρυπούλες στο ρολό και βάλτε σε πολλές μεριές λίγο
  • Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα σε όλη την επιφάνεια, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε το ρολό σε ένα ταψάκι για το μέγεθός του, ρίξτε παντού το ελαιόλαδο και ψήστε το για 1,5 ώρα
  • Με πινέλο απλώστε συχνά από το ελαιόλαδο πάνω στο ρολό και γυρίστε το πλευρές
  • Αφήστε το λίγο να κρυώσει πριν το κόψετε σε όμορφες φέτες

  • Μπορείτε να το γαρνίρετε με πατάτες μέσα στο ταψάκι
  • Το ρολό διατηρείται στο ψυγείο, τυλιγμένο καλά
  • Αξιοποιείστε το για σάντουιτς γευστικά, τις επόμενες ημέρες
  •  Ή κόψτε φέτες και ζεστάνετε στο τηγάνι, με σαλάτα
  • Ή κόψτε κύβους και αξιοποιήστε τους σε σαλάτα

<!–

–>



ΠΗΓΗ