Η βάσανος των ερωτήσεων συνεχίστηκε για 3η μέρα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου με την πρόεδρο της έδρας μετά την ανάγνωση επίμαχων μηνυμάτων.
–Πρόεδρος: Στις 20 Ιανουαρίου γράφετε στον κο. Δασκαλάκη «Αν γίνει κάτι με το παιδί…» και μετά από δέκα λεπτά γίνεται επεισόδιο!
–Πισπιρίγκου: Μην κάνετε συνδέσεις, δεν υπάρχουν.
Να ρωτά σήμερα για την 29η Ιανουαρίου την ημέρα δηλαδή δολοφονίας της Τζωρτζίνας σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
-Πρόεδρος: Ήσασταν μόνη στο δωμάτιο;
-Ρ. Πισπιρίγκου: Εγώ ήμουν μόνη μου, ο πατέρας της ήταν καθοδόν. Στις 2.20 είδα να ανεβαίνουν οι σφίξεις πάνω από 140.
-Πρόεδρος: Αυτή η άνοδος των σφίξεων δεν σας ανησύχησε; Γιατί ειδοποιήσατε τους γιατρούς με ψυχραιμία και δεν τους είπατε για παράδειγμα «τσακίστηκε ελάτε στο δωμάτιο»;
-Ρ. Πισπιρίγκου: Δεν μιλάω έτσι.
-Πρόεδρος: Ναι αλλά όταν φτάνουμε σε αυτήν την κατάσταση που είναι χάλια δικαιολογείται η ένταση.
-Ρ. Πισπιρίγκου: Η συμπεριφορά μου έτσι είναι. Δεν ήξερα πως θα εξελισσόταν το επεισόδιο.
«Είμαι σχεδόν 50 χρόνια ποινικολόγος και δεν θυμάμαι τόσο βασανιστική απολογία», σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρ. Πισπιρίγκου
Η πρόεδρος επέμεινε και σήμερα να την ρωτά τι λόγο είχαν οι νοσηλευτές και οι γιατροί να λένε πως την ώρα του επεισοδίου η μητέρα έμενε απαθής και δεν τους εξηγούσε τι συνέβη.
-Πρόεδρος: Είχε προηγούμενα μαζί σας η νοσηλεύτρια;
-Πισπιρίγκου: Η κατάθεση της δεν ήταν πριν, ήταν μετά την κατηγορία. Σώζουν πιο πολύ τον εαυτό τους και ελαφρύνουν τη θέση τους.
-Πρόεδρος: Γιατί να πει αυτό και να μην πει η μαμά δεν ήρθε καθόλου να μας ειδοποιήσει;
-Πισπιρίγκου: Και γιατί να ερχόταν στο δωμάτιο; Μήπως είχε την έκτη αίσθηση και ψιθύριζα εγώ κάτι μέσα από την μάσκα και ήρθε η ηρωίδα. Ε τι να πω;
-Πρόεδρος: Γιατί δεν ουρλιάξατε την ώρα ενός τόσο σοβαρού επεισοδίου;
-Πισπιρίγκου: Έτσι λειτουργούσα σε όλα τα επεισόδια. Δεν ούρλιαζα ποτέ. Δεκ φωνάζω δίπλα στο παιδί σαν την τρελή όσο έχει επεισόδιο.
-Πρόεδρος: Η νοσοκόμα κατέθεσε ότι το παιδί ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, με μπλε στόμα, ότι έβγαλε ρόγχο. Εσείς μας είπατε ότι δεν είδατε κάτι.
-Πισπιρίγκου: Δεν ήταν μπλε το στόμα του. Ούτε ρόγχο άκουσα. Δεν είδα κάτι διαφορετικό που να μου κάνει εντύπωση. Πτώση οξυγόνου, προσήλωση βλέμματος, φώναζε, έδειχνε ότι κάτι την ενοχλεί, μελάνιαζε, — χανόταν και επανερχόταν στην ζωή. Όμως δεν τα κατάφερε.
Η Πισπιρίγκου εξοργίστηκε όταν η πρόεδρος την ρώτησε γιατί εκείνο το μεσημέρι αντάλλασσε μηνύματα με τον Δασκαλάκη αλλά ξέχασε να του αναφέρει πως τη δεδομένη στιγμή ανέβαιναν οι σφίξεις του παιδιού.
Επανεμφανίστηκε ο Κούγιας
Στην σημερινή δικάσιμο επανεμφανίστηκε και ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος τόνισε πως αν δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου θα είναι η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη.
«Θα είναι μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες και παγκοσμίως. Νιώθω πολύ μεγάλη ανησυχία. Σχεδόν 50 χρόνια βγαίνουν δίκαιες αποφάσεις. Στην υπόθεση αυτή θα υπάρχει δικαιοσύνη;», υπογράμμισε.
Ο συνήγορος πήρε πρώτος τον λόγο και ενημέρωσε την έδρα πως η κατηγορούμενη δυσαρεστήθηκε για 4 ερωτήσεις που της έγιναν και συγκεκριμένα:
-Αν συμφωνεί με την δική του άποψη περί μεταμοσχεύσεων στο Ρίο,
-Γιατί δεν έκανε ΚΑΡΠΑ στην Τζωρτζίνα, όπως έκανε στην Ίριδα,
-Γιατί αναζήτησε 3 μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας αναισθητικά φάρμακα μεταξύ αυτών και κεταμίνη,
-Κι αν γνώριζε ότι το catrapesan περιέχει κλονιδίνη και προκαλεί ταχυκαρδία.
«Επιστήμονας είναι για να ξέρει εάν περιέχει κλονιδίνη το φάρμακο; Είναι παγκόσμιο ρεκόρ απολογίας για μια ανθρωποκτονία. Τα δικαστήρια δικάζουν και δεν καταδικάζουν. Αυτή η δίκη είναι για βιβλίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.
-Πρόεδρος: Το δικαστήριο θα κάνει τις ερωτήσεις που πρέπει.
Σε εκείνο το σημείο ο Αλέξης Κούγιας αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα με την πρόεδρο να συνεχίζει τον καταιγισμό ερωτήσεων.
Πηγή