2 μέτριες πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λωρίδες
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά φλούδα και ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
3 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πάστα κάρυ
330 γραμμάρια γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 μέτρια κολοκύθα πορτοκαλί (περίπου 2 1/2 κιλά), ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
1/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Άσπρο ρύζι βρασμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει ελαφρά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου για 6 λεπτά.
Προσθέστε τις πιπεριές, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατέψτε μέχρι οι πιπεριές να βγάλουν τα υγρά τους περίπου για 1 λεπτό.
Προσθέστε την πάστα κάρυ, ανακατέψτε για να ενωθεί με το κρεμμύδι και το πιπέρι και μαγειρεύετε μέχρι να βγάλει τα υγρά του περίπου για 1 λεπτό.
Προσθέστε το γάλα, το νερό, τη σάλτσα σόγιας και το υπόλοιπο αλάτι, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνετε τους κύβους κολοκύθας και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 25 λεπτά ανακατεύοντας συστηματικά.
Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέ το χυμό λάιμ.
Δοκιμάζετε και ρίχνετε αλάτι, αν χρειαστεί.
Πασπαλίζετε με το κόλιαντρο και σερβίρετε αμέσως πάνω από ρύζι.