Παραδοσιακό ρυζόγαλο, το γρήγορο γλύκισμα που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θέλουμε κάτι με ελάχιστα υλικά!
Υλικά
2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
1 κούπα γάλα άπαχο ή γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή σόγιας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 3/4 της κούπας σιρόπι σφενδάμου
1/4 της κουταλιάς της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάζεις το ρύζι σε γουόκ ή κατσαρολάκι με 4 κούπες νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Το αφήνεις να βράσει και χαμηλώνεις λίγο ακόμα τη θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει μαλακό το ρύζι. Θα χρειαστούν 10-12 λεπτά.
Προσθέτεις το γάλα, το σιρόπι ή τη ζάχαρη (μπορείς να την λιώσεις σε λίγο νερό πριν την προσθέσεις) και ανακατεύεις σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ή λίγο περισσότερο.
Τελευταία προσθέτεις τη βανίλια και χωρίζεις σε μπολάκια.
Γαρνίρεις με κανέλα.