Σερβίρουμε το σαγανάκι με πράσινη σαλάτα από ρόκα και φύλλα κάρδαμου (είναι ξινούτσικα, πικάντικα και με ελαφρά πικράδα που ταιριάζει πολύ με τη μαρμελάδα –  το βρίσκουμε σε μεγάλα μανάβικα και λίγα σούπερ μάρκετ).

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: περίπου 5΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 ισόπαχες φέτες λαδοτύρι Μυτιλήνης,
  • 150 γρ. η καθεμία, ή μια εκλεκτή γραβιέρα της αρεσκείας μας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα στον φούρνο για 3-4 λεπτά στους 180°C
  • 4 γεμάτες κουτ. σούπας μαρμελάδα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το γκριλ και στερεώνουμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλότερα ράφια. Σε αντικολλητικό ταψάκι απλώνουμε τις φέτες τυριού και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι απλώς να καραμελώσει η ζάχαρη.

Παράλληλα, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τον χυμό λεμονιού και το τζίντζερ.

Βγάζουμε τις φέτες από τον φούρνο, τις μοιράζουμε σε πιάτα και τις αλείφουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα.

Σκορπίζουμε το κουκουνάρι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

kathimerini.gr

Πηγή