Προετοιμασία: 30΄

Υλικά (για 6 άτομα)

Για τη σαλάτα

  • 1 μήλο, κατά προτίμηση κόκκινο Ζαγοράς, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αχλάδι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό μπρόκολο, χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, καλά πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 1 ραντίτσιο (ιταλικό μαρούλι κόκκινου χρώματος, με ελαφρώς πικρή γεύση), χοντροκομμένο
  • 30 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά χωρίς άλλη λιπαρή ουσία
  • 50 γρ. ροκφόρ, θρυμματισμένο

Για τη σάλτσα

  • 70 γρ. ροκφόρ
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 70 ml χυμός μήλου
  • 70 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για 2 – 3 λεπτά, ίσα να μαλακώσει ελαφρώς. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε  να κρυώσει.

Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια λεία σάλτσα.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα φρούτα, το μπρόκολο, το σπανάκι και το ραντίτσιο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Σκορπίζουμε το θρυμματισμένο ροκφόρ και το κουκουνάρι και σερβίρουμε.

kathimerini.gr

Πηγή