Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρότο
Για τη σαλάτα
300 γρ. λευκό λάχανο, λεπτοκοµµένο
200 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκοµµένο
60 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε µπαστουνάκια
60 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε µπαστουνάκια
80 γρ. πράσινο µήλο, σε µπαστουνάκια
100 γρ. καρότο, σε µπαστουνάκια
2 κ.σ. µαϊντανό, τα φύλλα
Για τη βινεγκρέτ
30 ml λευκό ξίδι µπαλσάµικο
10 γρ. µουστάρδα Dijon
15 γρ. µουστάρδα µε κόκκους
20 γρ. µέλι
90 ml έ.π. ελαιόλαδο
50 ml ηλιέλαιο
25 ml νερό
αλάτι
Εκτέλεση
Αναµειγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα βάζετε σε µια σαλατιέρα.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό, στον κάδο του µπλέντερ.
Αρχίζετε να τα χτυπάτε προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
Αν δείτε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνετε µε νερό. Αλατίζετε ανάλογα µε την προτίµησή σας.
Περιχύνετε τη σαλάτα µε τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε προσεκτικά.