Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λάδι, τα μανιτάρια με το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το τυρί κρέμα με το ροκφόρ και το γάλα και ανακατεύοντας παρασκευάστε μια ομοιόμορφη κρέμα για 2 λεπτά.
Ρίχνετε τη σαλάτα σε μια σαλατιέρα, καρυκεύεστε το μαρούλι και τα μανιτάρια με αλάτι, λάδι και ξίδι. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε περιχύστε την κρέμα με το τυρί κρέμα ενώ είναι ακόμα ζεστή.