Σαλάτα με σπανάκι και μανιτάρια για να είστε χορτάτη όλη μέρα!

Υλικά

160 γραμμ. μπέικον κομμένο σε κομμάτια

2 πράσα κομμένα σε ροδέλες

150 γραμμ. αποξηραμένα βερίκοκα

200 γραμμ. μπρι κομμένο σε κύβους

250 γραμμ. φύλλα σπανάκι

Για τα μανιτάρια κονφί:

300 γραμμ. μανιτάρια

300 ml ελαιόλαδο

80 ml ξύδι μπαλσάμικο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 φύλλο δάφνη

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Για συνοδευτικό:

4 φέτες ψωμί

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Για τα μανιτάρια κονφί: Σε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μαγειρεύετε για 20′, προσθέτετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε για 5′ ακόμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα τοποθετείτε σε ένα κλειστό μπολ για 5 ώρες.

Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε ελαιόλαδο και τηγανίζετε το ψωμί και από τις δύο πλευρές. Τοποθετείτε το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι, σοτάρετε το μπέικον μέχρι να βγει το λίπος. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τα πράσα και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια σαλατιέρα τοποθετείτε το μπρι, το σπανάκι, τα βερίκοκα, το μπέικον, τα πράσα και τα μανιτάρια. Συνοδεύετε με το ψωμί.

Πηγή