Ο συνδυασμός του εσπεριδοειδούς με τον μάραθο καθαρίζει τον ουρανίσκο και κάνει το πιάτο ιδανικό συνοδευτικό για βραστό ή ψητό κρέας.

Η συνταγή έρχεται από τη Σικελία, λίκνο της fusion κουζίνας. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της επιλογής σας.

Για 8 άτομα:

  • 3-4 μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες φέτες
  • 8 πορτοκάλια
  • 100 γρ. ελιές που έχετε περάσει ελαφρώς από το τηγάνι

Για τη σος:

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από ½ λεμόνι, σουρωμένος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 1 κ.γ. σπόροι μάραθου (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Για τη σος, χτυπήστε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, τους σπόρους μάραθου (αν χρησιμοποιείτε) και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  • Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια αφαιρώντας κάθε ίχνος σάρκας και κόψτε τα ροδέλες.
  • Βάλτε τις φέτες πορτοκάλι σε ένα μεγάλο μπολ με το φινόκιο και τις ελιές.
  • Περιχύστε με τη σος, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Από το βιβλίο Sicily, εκδ. Phaidon.

iefimerida.gr