Όξινη και γευστική, η σαλάτα είναι τa τέλειο συνοδευτικό για κρέατα και ψάρι.
Δοκιμάστε τη με λαβράκι με λεμόνι, κύμινο και πράσινο τσίλι ή σιγομαγειρεμένη αρνίσια σπάλα με παλαιστινιακά μπαχαρικά. Μόνη της αποτελεί ένα τέλειο χορτοφαγικό ελαφρύ γεύμα.
Γα 2-3 άτομα ως κυρίως ή 4-6 ως συνοδευτικό:
- 175 γρ. χοντρό πλιγούρι
- 60 γρ. ρόδια
- 400 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
- 30 γρ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 30 γρ. φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
- 15 γρ. τσάιβ, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μαγειρέψτε το πλιγούρι με ½ κ.γ. αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει για 10’, μέχρι να μαλακώσει.
- Στραγγίξτε, ξεπλύντε με κρύο νερό και βάλτε σε μπολ σερβιρίσματος.
- Προσθέστε τα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα βότανα και το σκόρδο.
- Περιχύστε με ντρέσινγκ που θα φτιάξετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, 1 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι.
- Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι (το πιάτο αυτό απαιτεί αρκετό).
- Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίξτε από πάνω το ρόδια.
Από το βιβλίο Zaitoun: Recipes and Stories from the Palestinian Kitchen της Yasmin Khan, εκδ. Bloomsbury Publishing.
iefimerida.gr