Σαλάτα ρεβίθια με πλιγούρι και ρόδια


Όξινη και γευστική, η σαλάτα είναι τa τέλειο συνοδευτικό για κρέατα και ψάρι.

Δοκιμάστε τη με λαβράκι με λεμόνι, κύμινο και πράσινο τσίλι ή σιγομαγειρεμένη αρνίσια σπάλα με παλαιστινιακά μπαχαρικά. Μόνη της αποτελεί ένα τέλειο χορτοφαγικό ελαφρύ γεύμα.

Γα 2-3 άτομα ως κυρίως ή 4-6 ως συνοδευτικό:

  • 175 γρ. χοντρό πλιγούρι
  • 60 γρ. ρόδια
  • 400 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
  • 30 γρ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
  • 15 γρ. τσάιβ, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ​θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Μαγειρέψτε το πλιγούρι με ½ κ.γ. αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει για 10’, μέχρι να μαλακώσει.
  • Στραγγίξτε, ξεπλύντε με κρύο νερό και βάλτε σε μπολ σερβιρίσματος.
  • Προσθέστε τα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα βότανα και το σκόρδο.
  • Περιχύστε με ντρέσινγκ που θα φτιάξετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, 1 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι.
  • Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι (το πιάτο αυτό απαιτεί αρκετό).
  • Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίξτε από πάνω το ρόδια.

Από το βιβλίο Zaitoun: Recipes and Stories from the Palestinian Kitchen της Yasmin Khan, εκδ. Bloomsbury Publishing.

iefimerida.gr