Το Παλάτι του Πολλαπλού Μεγαλείου για τον μελλοντικό Αυτοκράτορα. Εκλεπτυσμένη Μουσική και Συναθροίσεις Τσαγιού. Το Δωμάτιο των Ευωδιαστών Ορχιδέων. Η Σπουδή της Αιώνιας Άνοιξης. Το Μεγαλείο του Βουδισμού.

Το άκουσμα και μόνο των πέντε ενοτήτων που θα πλαισιώνουν την έκθεση «Απαγορευμένη Πόλη. Ιδιωτικά Διαμερίσματα του Αυτοκράτορα Τσιανλόγκ», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ακρόπολης από τις 14 Σεπτεμβρίου 2018 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2019, δημιουργεί έντονο ενδιαφέρον.
Πόσο μάλλον όταν γίνονται γνωστά κάποια από τα συνολικά 162 έργα που προέρχονται από το Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης (Palace Museum) στο Πεκίνο, τα οποία θα την πλαισιώνουν.

Έργα, όπως ένα παραβάν από κόκκινο σανταλόξυλο διακοσμημένο με μοτίβα που αντιπροσωπεύουν τη μακροζωία.

Ενας θρόνος από κόκκινο σανταλόξυλο με πλακίδια από κίτρινη λάκα διακοσμημένα με ανάγλυφα φυτικά κοσμήματα και καρπούς, μια κόκκινη τσαγιέρα διακοσμημένη με άνθη λωτού και μετάλλιο λευκού βάθους, μια γυναικεία θεατρική στολή από ροζ σατέν με κεντημένο φοίνικα, παιωνία και δικτυωτό μοτίβο με χρυσή κλωστή.

Μια κασετίνα από γκρίζο νεφρίτη με τα 12 κινεζικά ζώδια, ένα ζεύγος κίτρινων σατέν στρωμάτων με βαμβακερή επένδυση και διακόσμηση από μεγάλα σύννεφα και φυσικά ένα χρυσό αγαλμάτιο Βούδα.

Μία απόψη από τα εκθέματα του Μουσείο στο Πεκίνο μέσα από τις φωτογραφίες του apimages

Από Σεπτέμβρη τα σπουδαία.


Πηγή