Τα βίαια σκηνικά σε σχολεία συνεχίζονται και τα βίντεο που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο πολλαπλασιάζονται με το πέρασμα των ημερών.

Σε σχολείο στα Χανιά, δύο κορίτσια δίνουν άγρια μάχη σε αυλή, με συμμαθητές όχι μόνο να παραμένουν αμέτοχοι, αλλά ορισμένοι να καταγράφουν τις εικόνες, με τα κινητά τους τηλέφωνα. Παραμένει άγνωστο αν εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σχολείο εκπαιδευτικοί.

Μέτρα αντιμετώπισης σχολικής βίας

Καταγραφή – διαχείριση: stop-bullying.gov.gr

– Επαναφορά:

* Πενθήμερης αποβολής

* Δικαιολογημένων – αδικαιολόγητων απουσιών

Αυστηροποίηση: Χρήσης κινητών τηλεφώνων

– Φθορά – βανδαλισμός: Επιβάρυνση οικογένειας δράστη

– Απλοποίηση διαδικασιών: Αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος

– Νέοι σχολικοί κανονισμοί: Αποδοχή από γονείς

Στελέχωση σχολείων: Κοινωνικούς λειτουργούς – ψυχολόγους

Μορφή «τσουνάμι» παίρνουν τα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την σχολική βία, και για το πώς θα προστατευθούν τα παιδιά, και σχολίασε τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.

«Για άλλη μια φορά δεν μας άκουσε η κυβέρνηση. Όταν θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Δεν μας έχει δεχθεί το υπουργείο. «Μέτρα καταστολής» είχαμε, υπήρχε η αποβολή. Δεν θα κάνει την διαφορά η 1 ή οι 2 μέρες. δεν ξέρω αν θα το νοιάζει καν το παιδί αν θα «μείνει» ή όχι στην ίδια τάξη όταν έχει φτάσει σε σημείο να ασκεί βία», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε η κ. Βαλαβάνη: «Να υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για συνολική στήριξη. Επίσης να υπάρχει ενισχυτική διδασκαλία. Πρέπει να μετακινηθεί σε άλλον δήμο για να έχεις ενισχυτική διδασκαλία. Το ζήτημα αυτό είναι κοινωνικό θα πρέπει να το πιάσουμε απ΄τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για τα μαθήματα. Πρέπει να υπάρχουν και σχολές γονέων, είναι βασικό. Τα μέτρα είναι ανέξοδα, αλλά πρέπει να υπάρχει πρόληψη».


Πηγή