Το κλείσιμο των καταστημάτων της εταιρείας «Μαρινόπουλος» καταγγέλλουν η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Carrefour – Μαρινόπουλος, DIA» και το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης».

Συγκεκριμένα την προηγούμενη βδομάδα έκλεισε ένα κατάστημα στο Κιλκίς, ένα στην Αλεξάνδρεια, ένα στη Βέροια, ένα στην Κοζάνη και ένα στις Σέρρες.

Τα σωματεία τονίζουν ότι την ώρα που η εταιρεία πανηγυρίζει για τα οικονομικά επιτεύγματά της, στους εργαζόμενους επιφυλάσσει μειώσεις και καθυστερήσεις μισθών, ενώ τώρα προχωρά σε κλείσιμο καταστημάτων. (Διαβάστε ό
λη την ανακοίνωση στο συνημμένο)

Απαιτούν:

Ανάκληση όλων των απολύσεων, να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου.

Να αποπληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στα πρώην «Αρβανιτίδης», να επανέλθουν στην 5ήμερη εργασία με ένα ρεπό την εβδομάδα.

Κλαδική και επιχειρησιακή σύμβαση που θα επαναφέρει το βασικό μισθό στα 918 ευρώ μεικτά για τους νεοπροσλαμβανόμενους και επιστροφή των επιδομάτων.

 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Ωράριο 40 ωρών, πενθήμερο και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
πηγη 902.gr