Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, την εργασία και τις προσωπικές προτεραιότητες έχουν οδηγήσει σε σημαντική μετατόπιση της ηλικίας στην οποία οι σύγχρονες γυναίκες επιδιώκουν να αποκτήσουν παιδιά. Σε μια ομάδα γυναικών, η αναβολή αυτή επιβάλλεται από προβλήματα υγείας, όπως κακοήθεις όγκους του μαστού και άλλες παθήσεις που είναι πλέον πλήρως ιάσιμες, αλλά η θεραπεία τους επηρεάζει τη γονιμότητα.

Από την άλλη πλευρά, ακόμη και κοινές καλοήθεις γυναικολογικές παθήσεις, όπως η ενδομητρίωση, έχουν ειδικές επιπτώσεις που περιορίζουν τη γονιμότητα.

Αυτό που δεν έχει ξεπεραστεί, ωστόσο, είναι το γυναικείο βιολογικό ρολόι. Λόγω της μείωσης του αριθμού και της ποιότητας των ωαρίων, η γονιμότητα μειώνεται σημαντικά μετά την ηλικία των 35 ετών και ραγδαία μετά την ηλικία των 40 ετών. Αυτό έχει συχνά σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των γυναικών, καθώς έχει ως αποτέλεσμα αφενός σημαντική κοινωνική πίεση και αφετέρου προσωπικούς συμβιβασμούς στην επιλογή συντρόφου.

Στη σύγχρονη εποχή, οι νέες μέθοδοι υαλοποίησης επιτρέπουν την κρυοσυντήρηση βιολογικού υλικού με ασφάλεια και υψηλά ποσοστά επιβίωσης για μελλοντική χρήση. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, το 90% των κατεψυγμένων ωαρίων επιβιώνει και οι πιθανότητες εγκυμοσύνης εξαρτώνται από τον αριθμό των ωαρίων και την ηλικία της γυναίκας που πραγματοποίησε την κατάψυξη.

Εάν η κατάψυξη πραγματοποιηθεί σε ηλικία κάτω των 38 ετών και κρυσταλλωθούν 15 ή περισσότερα ωάρια, το αναμενόμενο ποσοστό εγκυμοσύνης υπερβαίνει συνήθως το 70%. Έτσι, οι πιθανότητες μιας γυναίκας να συλλάβει και να αποκτήσει παιδί διατηρούνται μακροπρόθεσμα.

Η κλινική θέτει τον ασθενή σε προτεραιότητα και δεσμεύεται να παρέχει εξατομικευμένη και ασφαλή θεραπεία γονιμότητας. Από τις εξετάσεις υπογονιμότητας και τη θεραπεία έως την εξωσωματική γονιμοποίηση, η κλινική είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες.


Πηγή