Ο «Σκύλος για Σπίτι- Ενεργειακή εκπαίδευση» ξεκινάει έναν κύκλο σεμιναρίων στο The Good House!

Πρόκειται για σεμινάρια, που απευθύνονται σε όλους τους κηδεμόνες σκύλων, με θεματολογία που θα αφορά απλά, καθημερινά ζητήματα, τα οποία όλοι συναντούμε κατά την συμβίωση με τον πολύτιμο τετράποδο φίλο μας.

Θα προσεγγίσουμε θέματα, όπως το άγχος αποχωρισμού, η επιθετικότητα, η κτητικότητα, τα προβλήματα στη βόλτα, οι κουταβίσιες συμπεριφορές, οι ζημιές, οι φοβίες, η υπερνεργητικότητα, οι εμμονές κ.α

Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 12:00 – 14:00, με θέμα: «Άγχος αποχωρισμού: Ο σκύλος μου φοβάται να μείνει μόνος του».

Θα αναλύσουμε πώς νιώθει ο σκύλος μας όταν μένει μόνος του και ποιά είναι τα συμπτώματα του άγχους και θα παρουσιαστεί μια νέα μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος, βασισμένη στην ενεργειακή εκπαίδευση.

Όλα τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στον υπέροχο και ζεστό χώρο του The Good House, στην Κηφισόδοτου 31 (Αθήνα, 118 52).

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Οι σκύλοι είναι πολύ κοινωνικοί και θα έδιναν τα πάντα για να είναι στο πλευρό μας 24 ώρες το 24ωρο. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι αδύνατον… Ο αποχωρισμός είναι επώδυνος και για τον κηδεμόνα και για τον σκύλο.

Ο πρώτος έχει τύψεις που αφήνει τον σκύλο μόνο του και ο δεύτερος αισθάνεται φόβο, βαρεμάρα και άγχος, που εκδηλώνει με κλάμα, γάβγισμα και ζημιές.

Αυτό ακριβώς ονομάζεται «άγχος αποχωρισμού».

Στο σεμινάριο που διοργανώνει το The Good House για κηδεμόνες σκύλων σε συνεργασία με το Σκύλος για Σπίτι – Ενεργειακή Εκπαίδευση, θα μάθουμε:

– τι νιώθει ο σκύλος όταν μένει μόνος του

– ποιά είναι τα συμπτώματα του “άγχους αποχωρισμού”

– πώς να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το άγχος του, ώστε να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι

– ποιές περιπτώσεις μοιάζουν με άγχος αποχωρισμού και πώς θα ενδυναμώσουμε τον σκύλο μας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://goo.gl/5ySCXo

Πηγή: skylosgiaspiti.gr