Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, βουλευτής ΝΔ, είπε πως η ακρίβεια επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις καθώς από τους πολέμους δημιουργούνται συνθήκες που αυξάνουν τις τιμές, ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκη.

«Πρέπει όλοι να δούμε πως θα συνδράμουμε στο να παγιωθεί το δεδομένο που είχαμε αυτά τα χρόνια, ειρήνη και ευημερία. Η ΕΕ ευτυχώς που υπάρχει γιατί για την Ελλάδα έχει δώσει ένα τεράστιο ποσό. Ενισχύθηκε το καλάθι του νοικοκυριού. Υπάρχει βαθιά αισχροκέρδεια και είπε ο πρωθυπουργός πως δεν θα υπάρχει πια αυτό. Πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Η αισχροκέρδεια των επιχειρήσεων θα παταχθεί».

Ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην τριήμερη συνεδρίαση του κόμματος στις Σπέτσες, είπε πως είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί το πλαίσιο της εργασίας που έγινε στο νησί.

«Εγώ χρειάστηκε να φύγω για έναν προσωπικό λόγο που έχω την Κυριακή το μεσημέρι. Ήθελα να  πω πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακρίβεια και αισχροκέρδεια στη ενέργεια και στα καύσιμα πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης, υπερψηφίσαμε τις τροπολογίες του κ. Σκρέκα στη Βουλή. Για αδιευκρίνιστο λόγο, τον ρωτήσαμε και δεν απάντησε, για τις μειώσεις στο βρεφικό γάλα, και εφαρμόζεται η διάταξη αυτή χωρίς να γίνεται παρέμβαση εδώ και 1,5 μήνα. Μας λένε πως θα κάνουνε ένα θαύμα με τη σελίδα e-καταναλωτής. Πρέπει να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα όλοι από την ίδια ματιά. Τα μέτρα που έχουμε προτείνει, τα περισσότερα, είναι από την εργαλειοθήκη της ΕΕ. Το βρεφικό γάλα με την τροπολογία Σκρέκα δεν θα ξεπεράσει η τιμή τα 2 ευρώ. Με τη διατίμηση στην τιμή του προϊόντος στο ράφι, από τα 28 ευρώ θα μπορούσε να φτάσει τουλάχιστον 10 ευρώ».

Με τη σειρά του, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, είπε πως βρισκόταν στη Σάμο για μία καμπάνια για την ακρίβεια ενώ τόνισε πως αύξηση τιμών είχαμε πριν τον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Δεν μπορούμε να την καταλάβουμε  την ακρίβεια σε προϊόντα που φτιάχνονται εδώ. Στην Ελλάδα έχουμε πολλαπλάσια αύξηση τιμών σε σχέση με την αντίστοιχη της ΕΕ. Τα μισά νησιά της χώρας δεν έχουμε γιατρούς γιατί οι μισθοί δεν είναι καλοί».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε πως είναι ένα βαθιά πολίτικό θέμα και είναι ένας προβληματισμός στην ελληνική κωθώνια

«Εγώ κρατάω ως θετικό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, για τις παρένθετες μητέρες. Πρέπει να δούμε το νομοσχέδιο. Είναι ένα βήμα. Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν οι παρένθετες μητέρες και το γονέας 1 και γονέας 2. Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε στο διήμερο του κόμματος στις Σπέτσες, λέγοντας πως ήταν ένα διήμερο πολιτικής διεργασίας που συμβαίνει και στην Ευρώπη.

«Προέκυψαν συζητήσεις με προτάσεις που πολύ σύντομα θα μπουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω πως το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από όλους στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δούμε το νομοσχέδιο».

Τέλος, ο Παύλος Χρηστίδης είπε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μία εκκρεμότητα αρκετών ετών.

«Κανένας από όσους μας παραδοθούν κινδυνεύουν με αυτή τη ρύθμιση. Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε ταχθεί υπέρ της ισότητας στον πολιτικό γάμο. Νομίζω πως έχει ανοίξει μία κουβέντα που αφορά όλα τα δικαιώματα».


Πηγή