Βίντεο από το ταξίδι του στον Έβρο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο βίντεο παρουσιάζονται στιγμιότυπα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο, από όπου έστειλε σαφές μήνυμα ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα σύνορά της.

«Ο Έβρος μας ενώνει και μας δυναμώνει, ώστε να καθορίσουμε μόνοι μας το αύριο. Για να προχωράμε μαζί ενωμένοι σταθερά, τολμηρά και διαρκώς μπροστά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στις Εβρίτισσες και στους Εβρίτες, που έβαλαν και βάζουν πολύ μεγάλη πλάτη για την πατρίδα», έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης έστρεψε και πάλι τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας ότι αν εκλεγεί δεν θα συνεχίσει την κατασκευή του φράχτη.

«Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας διότι ακούω πολλές διαφορετικές φωνές, όμως είμαι απολύτως σίγουρος πως κι αν δεν γκρεμίσει το κομμάτι του φράχτη που έχει κατασκευαστεί, δεν θα επεκτείνει τον φράχτη και δεν θα ολοκληρώσει το έργο το οποίο εμείς έχουμε δρομολογήσει», δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε για πρώτη φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον φράχτη, εγκαλώντας τον την ίδια στιγμή για την αδιαφορία του στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

«Να τον χρηματοδοτήσουμε τον φράχτη στον Έβρο όλοι μαζί. Αλλά ποιος θα χρηματοδοτήσει τους δανειολήπτες που έχουν πάρει κυμαινόμενο επιτόκιο από την τράπεζα και δεν μπορούν σήμερα να πληρώσουν; Ποιος θα χρηματοδοτήσει τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να πάνε ούτε σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουν;», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι ο στόχος είναι να καλυφθεί με φράχτη μια απόσταση 140χλμ κατά μήκος του ποταμού.

Κόντρα Δένδια – Παπαδημούλη για τον Έβρο

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που βρέθηκε στο επίκεντρο των κυβερνητικών πυρών γιατί μαζί με άλλες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου απέρριψαν για μια ακόμη φορά τη χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους για την κατασκευή φραχτών στην ΕΕ, άνοιξε μέτωπο με τον υπουργό Εξωτερικών.

Αφορμή η δημοσιοποίηση συνέντευξης του Νίκου Δένδια το 2018, στην οποία εξέφραζε τη διαφωνία του με το φράχτη.

«Εγώ δεν πιστεύω στον φράχτη. Εγώ δεν πιστεύω στους φράχτες γενικά. Επίσης ο φράχτης είναι μέσα στο ελληνικό έδαφος. Εάν σου καρφωθεί ένα παιδάκι από την έξω πλευρά του φράχτη που είναι ούτως ή αλλιώς στο έδαφός σου, να καταλάβω τι ακριβώς θα κάνεις;», είχε αναφέρει ο Νίκος Δένδιας.

«Είναι «προδότης» ο Δένδιας; Η λάσπη θα σας γυρίσει μπούμερανγκ!». δήλωσε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε με μια ανάρτησή του κατά την επίσκεψη του στο φράχτη του Έβρο με τον Επίτροπο Γιοζεπ Μπορέλ το καλοκαίρι του 2020.

«Παραβλέπεται σκοπίμως τι έχει μεσολαβήσει με τις υβριδικές απειλές έκτοτε. Ας μη ματαιοπονούν συνεπώς με την κατασκευή ψευδών εντυπώσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.


Πηγή