Νέα στοιχεία, που σύμφωνα με τους δικούς της ανθρώπους στοιχειοθετούν ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατέθεσαν στον εισαγγελέα, οι συγγενείς της 39χρονης Σόνιας Αρμακόλα, που έχασε τη ζωή της πριν από ένα χρόνο στη Σκιάθο, όπου εργάζονταν ως σεφ. Οι συγγενείς της…

μαζί με τη μήνυση για ανθρωποκτονία, από πρόθεση, κατ’ αγνώστων που κατέθεσαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μετά την αναβολή που πήρε η υπόθεση για να εκδικαστεί στις 24 Απριλίου του 2017, κατέθεσαν και ένα φάκελο με νέα στοιχεία, ενώ παράλληλα ζητούν να εξεταστούν έξι νέοι μάρτυρες και πέντε κατ’ αντιπαρατάσταση για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τη νύχτα της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν τραυματίστηκε σοβαρά η 39χρονη. Οι συγγενείς της άτυχης 39χρονης υποστηρίζουν ότι ο θάνατός της δεν προήλθε από τον τραυματισμό της μετά από την πτώση από μηχανάκι και πως το αιμάτωμα στο κεφάλι που στάθηκε και μοιραίο για τη ζωή της επήλθε από άλλη, προγενέστερη του τροχαίου, πράξη.

ΦΩΤΟ από taxydromos.grΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Τα νέα στοιχεία που επικαλούνται οι συγγενείς αφορούν τόσο στις συνθήκες μεταφοράς της 39χρονης στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου όσο και στο τι μεσολάβησε στο διάστημα μέχρι να μεταφερθεί στους γιατρούς. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προσκόμισαν οι συγγενείς για το θέμα της μεταφοράς στο Κέντρο Υγείας, οι αυτόπτες μάρτυρες φάσκουν και αντιφάσκουν μεταξύ τους. Η φίλη της, που με την 39χρονη διασκέδαζαν μαζί, φέρεται να είπε στην ένορκη κατάθεσή της ότι τη μετέφερε η ίδια με ταξί στο Κέντρο Υγείας, ενώ οι δύο συνοδοί τους από την πλευρά τους υποστήριξαν στην κατάθεσή τους ότι όλοι μαζί τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας. Επίσης η φίλη της φέρεται να λέει ότι παρέμεινε δίπλα στην άτυχη 39χρονη καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο Κ.Υ., ενώ ο γιατρός του Κέντρου Υγείας το διαψεύδει αυτό καθώς στη δική του κατάθεση υποστηρίζει ότι η συνοδός για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα δεν ήταν καν στο Κέντρο Υγείας.

Η μεγαλύτερη δε αντίφαση που εντοπίζεται στις καταθέσεις των εμπλεκομένων – σύμφωνα με τους οικείους και την οποία αναφέρουν στα νέα στοιχεία που προσκόμισαν στον Εισαγγελέα – είναι αυτή ανάμεσα στην εκδοχή του γιατρού του Κ.Υ. και της φίλης της 39χρονης σχετικά με το τι συνέβη κατά τη νοσηλεία της στο Κέντρο Υγείας. Η φίλης της αναφέρει ότι κατά τη μετάβασή τους στο Κ.Υ., επισήμανε στο γιατρό ότι δεν ήταν μεθυσμένη η 39χρονη και ότι του επέστησε την προσοχή ότι επρόκειτο για σοβαρό περιστατικό, ενώ αντίθετα ο γιατρός αναφέρει ότι η συνοδός επέμεινε ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και ότι η φίλη της του ζητούσε να κάνει στην 39χρονη μία ένεση καφεΐνης και να τη στείλει στο σπίτι και πως κατόπιν δικής τους (των γιατρών) επίμονης άρνησης την κράτησε στο Κέντρο Υγείας μέχρι να ξεκινήσει η διακομιδή για το Βόλο.

Εξάλλου θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συγγενείς της άτυχης 39χρονης, εκτιμώντας ότι τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης ήταν ελλιπή, διότι δεν διευκρίνιζαν την προέλευση αρκετών από τα τραύματα που εντοπίστηκαν στο σώμα της έδωσαν εντολή σε ιδιώτη ιατροδικαστή να διενεργήσει ιατροδικαστική έρευνα και να συντάξει έκθεση σχετικά με τα ευρήματα και τα συμπεράσματά του.

Από την έκθεση του ιδιώτη ιατροδικαστή – όπως επισημαίνουν οι συγγενείς – προκύπτει ότι κάποια από τα τραύματα που έφερε η άτυχη 39χρονη δεν διερευνήθηκαν καθόλου από τον ιατροδικαστή και τα οποία δεν συνάδουν με την πτώση από το δίκυκλο για αυτό και εκτιμούν ότι η αιτία θανάτου του της 39χρονης δεν ήταν το τροχαίο ατύχημα, στο οποίο φέρεται ότι ενεπλάκη, αλλά πιθανόν να έλαβε χώρα άλλη πράξη, η οποία επέφερε το θάνατό της και η οποία μέχρι σήμερα δεν έγινε γνωστή από την εισαγγελική έρευνα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr, newsit.gr