Οι μάχες με τους άνδρες της Χαμάς γίνονται σε κάθε γωνία, σε κάθε σπίτι, σε κάθε δρόμο.

Οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ σαρώνουν την περιοχή, ανατινάζοντας κτίρια στα οποία αναφέρουν πως υπάρχουν θύλακες της Χαμάς. Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ισραηλινός στρατός στελέχη του υψώνουν την σημαία της χώρας τόσο μέσα στη Βουλή της Γάζας όσο και μέσα στα κεντρικά της στρατιωτικής αστυνομίας της Χαμάς.

Μεγάλο πλήγμα θεωρείται και η κατάληψη της πλατείας με τον Άγνωστο στρατιώτη, το κεντρικότερο σημείο της πόλης της Γάζας.

Το Ισραήλ τις τελευταίες 48 ώρες συγκεντρώνει σημαντικές δυνάμεις και στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Τα άρματα μάχης στενεύουν καθημερινά τον κλοιό στην μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, προσπαθώντας να βρουν και να εξουδετερώσουν κάθε τούνελ κάθε αποθήκη πυρομαχικών κάθε σημείο αντίστασης.

«Δεν πρόκειται να μπούμε στα τούνελ. Θα το δείτε, σε δύο με τρεις ημέρες έχουμε μία πολύ μεγάλη έκπληξη για τα τούνελ και τους τρομοκράτες της Χαμάς που βρίσκονται μέσα», δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματικός Οφέρ Σμέρλινγκ.

Ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ ανακάλυψαν ακόμη ένα τούνελ δίπλα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο παιδιών Ραντίσι στα βόρεια της πόλης της Γάζας.

Σε υπόγειο χώρο που ο στρατός του Ισραήλ ισχυρίζεται πως είναι το υπόγειο του νοσοκομείου βρέθηκαν εκρηκτικά και όπλα αλλά και πρόχειρες εγκαταστάσεις που όπως αναφέρει ο IDF δείχνουν ότι στο σημείο κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς.

Την ίδια στιγμή νοτιότερα στην πόλη της Γάζας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας το δράμα για τα δεκάδες πρόωρα νεογνά που διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο κλιμακώνεται. Γιατροί και νοσηλευτές τα μεταφέρουν στα χέρια σε μονάδες που ακόμη έχουν ρεύμα και τα τοποθετούν όλα μαζί σε κρεβάτια τα οποία προσπαθούν να κρατήσουν ζεστά με ισοθερμικές κουβέρτες.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία στην οποία εικονίζονται θερμοκοιτίδες με προορισμό όπως αναφέρουν το Σίφα, με τον διοικητή πάντως του νοσοκομείου να μιλά για μόλις τρεις θερμοκοιτίδες για περισσότερα από 30 νεογνά.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ δεν θα πρέπει να χτυπήσει το νοσοκομείο.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μιλώντας σε αμερικανικό μέσο επανέλαβε πως η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι το καλό να κερδίσει το κακό.

Ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς είναι πόλεμος εναντίον της βαρβαρότητας, είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.


Πηγή