«Με την έγκριση της αρχιτεκτονική μελέτης για τα Αστέρια Γλυφάδας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μία σημαντική επένδυση για την Αττική», αυτό ανακοίνωσε με δήλωσή του ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας. Ανέφερε ότι «πρόκειται για έργο με πολλαπλά οφέλη, το οποίο συνάδει με τις βασικές μας προτεραιότητες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία με μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς δήλωσε: «Με την αρχιτεκτονική μελέτη που εγκρίθηκε σήμερα από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για τα Αστέρια της Γλυφάδας δίνουμε σημαντική ώθηση στην υλοποίηση της τουριστικής επένδυσης. Και συνολικά στη δημιουργία της «Αθηναϊκής Ριβιέρας».
Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε την Πέμπτη το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), εγκρίνοντας σημαντικές υποθέσεις. Στην εν λόγω συνεδρίαση μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η υποβολή της Αρχιτεκτονικής μελέτης – Αναθεώρηση της άδειας Δόμησης και αναθεωρήσεων αυτής, για τροποποίηση μελετών, αλλαγή μελετητών και επιβλεπόντων μηχανικών στο Συγκρότημα «Αστέρια Γλυφάδας» – Επανάχρηση -Εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακής μονάδας 5* δυναμικότητας 400 κλινών.
Η μελέτη αφορά στο τουριστικό επενδυτικό έργο «Αστέρια Γλυφάδας» με επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας 5*, δυναμικότητας 400 κλινών. Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία 115 πολυτελών δωματίων, 14 τουριστικών κατοικιών, 12 σουιτών, εκθεσιακού χώρου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατορίων, αρχαιολογικού περίπατου, χώρων δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους και κέντρου αναζωογόνησης.
Στην τουριστική επένδυση προβλέπεται επίσης η δημιουργία: δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης, δικτύου πεζοδρόμων, δύο αρχαιολογικών περιπάτων καθώς και υπαίθριων καλλιτεχνικών εκθέσεων. Τόσο στα καταλύματα, τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και επαναχρησιμοποιείται ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί.
Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του ΚΕΣΑ θετική γνωμοδότηση έλαβε και η αντίστοιχη αρχιτεκτονική μελέτη για τη αναδιαμόρφωση και επανάχρηση στο εστιατόριο – café bar (πρώην συγκρότημα αποδυτηρίων-café “dreams”).
Παράλληλα εγκρίθηκε η προσθήκη κατ’ επέκταση σε υφιστάμενη βιομηχανική μονάδα νέας ρομποτικής αποθήκης, σε γεωτεμάχιο που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή Νέα Σάντα Κιλκίς της Περ. Κεντρικής Μακεδονίας, της εταιρείας ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ. Α.Ε. Το θέμα αφορά στη προσθήκη κατ’ επέκταση κτιρίου σε υφιστάμενη βιομηχανική μονάδα, που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή 156,79 στρεμμάτων στη θέση Αγ. Παντελεήμονας της Νέας Σάντας στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς, ιδιοκτησίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Αλουμινίου (ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ Α.Ε.). Η προτεινόμενη προσθήκη κατ’ επέκταση πρόκειται να στεγάσει την νέα ρομποτική αποθήκη της βιομηχανίας, η οποία θα ακολουθήσει την αισθητική των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
Πηγή