Υλικά:
250 γραμμ. αμύγδαλα
150 ml γάλα πλήρες
220 γραμμ. ζάχαρη άχνη
5 φύλλα ζελατίνης
400 ml κρέμα γάλακτος
πουρές φράουλας
αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης για 10′ μέσα σε κρύο νερό.
2. Χτυπάτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Μόλις γίνουν σκόνη προσθέτετε σιγά σιγά 150 ml νερό. Συνεχίζετε να χτυπάτε και ρίχνετε μέσα το γάλα, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
3. Ρίχνετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα και αφήνετε να πάρουν μια βράση για 2′. Περιμένετε να κρυώσει το μείγμα για 15′ σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε σαντιγί. Την αναμειγνύετε με την κρέμα αμυγδάλου.
Μοιράζετε σε ποτήρια και τα βάζετε για 4 ώρες στο ψυγείο. Γαρνίρετε με πουρέ φράουλας και με αμύγδαλα.
Πηγή