Τα μπισκότα αυτά είναι  γι’ αυτούς που δεν τρώνε ζάχαρη αλλά δεν θέλουν να στερούνται τις γλυκές απολαύσεις. Έκτος από το φυστικοβούτυρο τα μαλακά αυτά μπισκότα περιέχουν μπανάνα που είναι γεμάτη ιχνοστοιχεία και βιταμίνες αλλά και chia seeds που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.

Υλικά:

2 μπανάνες ώριμες, λιωμένες με το πιρούνι

1/4 κούπας chia seeds, μουλιασμένα σε 1 κούπας νερό ( για 10 λεπτά)

1/4 κούπας ζάχαρη καρύδας

1 κούπα φυστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο από καρπούς)

3 κουταλιές σούπας κακάο άγλυκο

1 βανιλίνη

1 κουταλάκι baking powder

Εκτέλεση:

Στρώνετε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Λιώνετε τις μπανάνες με το πιρούνι σε ένα μέτριο μπολ. Ρίχνετε μέσα στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα για να γίνουν όλα μια σχεδόν ομοιόμορφη ζύμη. Με δύο κουτάλια της σούπας βάζετε μικρές ποσότητες ζύμης στο ταψί σε μικρή απόσταση, γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Τα ψήνετε 10 λεπτά και μετά προσεκτικά τα βγάζετε από το ταψί σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά, μόλις βγουν από το φούρνο οπότε μην τα βγάλετε από το ταψί με το χέρι αλά με μια πλατιά σπάτουλα. Τρώγονται αμέσως αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου είναι μια χαρά! Μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι και 4 μέρες στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο δοχείο και όταν είναι να τα φάτε, βγάλτε τα λίγο πριν για να μην είναι κρύα.

govastileto.gr

Πηγή