Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 30΄-35΄

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 1/4 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 1 αυγό
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • βούτυρο για τη φόρμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου περίπου 24 εκ.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια χτυπάμε για 2 λεπτά το μείγμα με ένα μίξερ χειρός και προσθέτουμε το αυγό.  Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Αφού κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

kathimerini.gr

Πηγή