Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 20΄ – 23΄, Αναμονή: 2 ώρες

Υλικά (για 12 μερίδες)

  • 1 κιλό κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 380 γρ. βούτυρο αγελάδος + λίγο για το ταψί
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
  • 12 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 380 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ταψί

Για το σοκολατένιο σιρόπι

  • 400 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
  • 50 γρ. καλαμποκέλαιο

Διαδικασία

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, έως ότου τριπλασιαστούν σε όγκο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.

Ενσωματώνουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα των αυγών. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και απλώνουμε σε αυτό τη ζύμη. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 23 λεπτά.

Σοκολατένιο σιρόπι

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 7 – 8 λεπτά. Αποσύρουμε και ζυγίζουμε το σιρόπι – χρειαζόμαστε 600 γρ.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση, περιχύνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.

Τρυπάμε τη ζεστή σοκολατόπιτα σε όλη της την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Την περιχύνουμε σιγά-σιγά με το ζεστό σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 2 ώρες.

kathimerini.gr

Πηγή