Σολoμός με λεμόνι και θυμάρι





Είναι ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο, με λίγα υλικά, έτοιμο σε 20 λεπτά.

Υλικά

  • 3-4 φέτες σολωμό φρέσκο
  • 1/3 φλυτζανιού μέλι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Χυμός 1 λεμονιού + λεπτές φετούλες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε μπολάκι βάλτε το μέλι, το ξύσμα, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά
  • Βουτήξτε τις φέτες σολωμού, να πάρουν μαρινάδα από όλες τις πλευρές
  • Τοποθετήστε τις σε ταψάκι, αφού πρώτα στρώσετε χαρτί κουζίνας
  • Ρίξτε πάνω από κάθε φετούλα σολωμού λίγη ακόμη μαρινάδα και ψήστε για 15 λεπτά
  • Σερβίρετε με μπρόκολα, βραστά κολοκυθάκια, ρύζι κλπ

iefimerida.gr