Γρήγορο, ελαφρύ, υγιεινό και πεντανοστιμότατο πιάτο.
Υλικά
2-3 φιλέτα σολομού
Μια χούφτα σπαράγγια
1 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον σολομό και τα σπαράγγια και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό. Αφήνουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε.