Είναι και τα δύο εποχής, μην τα χάσετε! Ο συνδιασμός τους είναι αχτύπητος και η παρακάτω συνταγή είναι από τις καλύτερες.

Υλικά

  • 4 φέτες σολομό φρέσκο
  • 2 πακέτα σπαράγγια πράσινα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φετούλες λεμόνι
  • Για τη σάλτσα:
  • 80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψάκι για να μην κολήσει το ψάρι
  • Τοποθετήστε τον σολομό και τα σπαράγγια στο ταψάκι, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Ας κάνουμε τη σάλτσα: Σε μπολάκι αναμείξτε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον άνηθο και τον χυμό λεμόνι, απλώστε τα
  • Ψήστε για 12-15 λεπτά, ανάλογα πόσο λεπτός είναι ο σολομός

iefimerida.gr


Πηγή