Δεν σκεφτόμαστε συχνά να κάνουμε σουβλάκι αυτό το υπέροχο ψάρι και είναι ώρα να ξεκινήσουμε.

Υλικά

  • Μισό κιλό σολωμό φρέσκο, κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • 2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη, σπόροι σουσάμι, μπούκοβο, ρίγανη
  • 15 ξυλάκια μπαμπού για σουβλάκι (μουλιάστε τα σε νερό, νωρίτερα)

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το γκριλ στο φούρνο
  • Σε μπολάκι αναμείξτε τη ρίγανη (φρέσκια και ξερή), το σουσάμι, το μπούκοβο -Βάλτε στην άκρη
  • Ετοιμάστε το σουβλάκι: 1 κομμάτι σολωμό, 1 φετούλα λεμόνι κλπ, ώσπου να υπάρχουν περίπου 8 κύβοι σολωμοί
  • Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε όλα τα σουβλάκια όταν τελειώσετε, αλάτι και πιπέρι, προσθέστε το μείγμα ρίγανης
  • Ψήστε στο γκριλ για 8 λεπτά περίπου, γυρίζοντας πλευρά
  • Σερβίρετε με πράσινη ή χωριάτικη σαλάτα

<!–

–>
iefimerida.gr