Δεν σκεφτόμαστε συχνά να κάνουμε σουβλάκι αυτό το υπέροχο ψάρι και είναι ώρα να ξεκινήσουμε.
Υλικά
- Μισό κιλό σολωμό φρέσκο, κομμένο σε χοντρούς κύβους
- 2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
- Φρέσκια ρίγανη, σπόροι σουσάμι, μπούκοβο, ρίγανη
- 15 ξυλάκια μπαμπού για σουβλάκι (μουλιάστε τα σε νερό, νωρίτερα)
Εκτέλεση
- Ανάψτε το γκριλ στο φούρνο
- Σε μπολάκι αναμείξτε τη ρίγανη (φρέσκια και ξερή), το σουσάμι, το μπούκοβο -Βάλτε στην άκρη
- Ετοιμάστε το σουβλάκι: 1 κομμάτι σολωμό, 1 φετούλα λεμόνι κλπ, ώσπου να υπάρχουν περίπου 8 κύβοι σολωμοί
- Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε όλα τα σουβλάκια όταν τελειώσετε, αλάτι και πιπέρι, προσθέστε το μείγμα ρίγανης
- Ψήστε στο γκριλ για 8 λεπτά περίπου, γυρίζοντας πλευρά
- Σερβίρετε με πράσινη ή χωριάτικη σαλάτα
<!–
–>
iefimerida.gr