Τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα με τον σολωμό όσο μια πανδαισία λαχανικών. Κλάσεις ανώτερο από ρύζι, μακαρόνια κλπ.

Υλικά

  • 1-2 κολοκυθάκια
  • 2 φλυτζάνια μπουκέτα μπρόκολο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φιλέτα σολωμού
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Απλώστε λαδόχαρτο στο ταψάκι της κουζίνας σας
  • Κόψτε το κρεμμύδι και το κολοκύθι και απλώστε τα, μαζί με τα μπουκετάκια μπρόκολο στο ταψί
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στα λαχανικά, και λίγο ελαιόλαδο
  • Ψήστε τα για 8 λεπτά
  • Στο μεταξύ, σε μπολάκι βάλτε το μέλι, τη μουστάρδα, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 ψιλοκομμένο σκόρδο και χυμό λεμονιού
  • Βγάλτε τα λαχανικά από το φούρνο -Προσθέστε τα ντοματίνια και τα φιλέτα σολωμού στο ταψάκι
  • Περάστε με πινέλο το μισό μείγμα μουστάρδας, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, περάστε και το υπόλοιπο μείγμα, στο σολωμό
  • Απλώστε παντού το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Ψήστε για άλλα 15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού

<!–

–>


Πηγή