Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 μεγάλα μάνγκο γύρω στο 1 κιλό
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα λάιμ
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  2. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα μάνγκο από τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
  3. Όταν το σιρόπι κρυώσει, το ενώνουμε μαζί με το χυμό των μάνγκο, ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), το ξύσμα λάιμ.
  4. Αφού ανακατέψουμε καλά, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για περίπου 25 λεπτά και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  5. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.