Ούτε η εκεχειρία των 72 ωρών που ζητήθηκε από τον ΟΗΕ για ανθρωπιστικούς λόγους  αλλά και για εορταστεί το τέλος του Ραμαζανιού τηρήθηκε, μία εβδομάδα μετά την έναρξη του εμφυλίου.

Με αμείωτη ένταση μαίνονται, το τελευταίο 24 ωρών, συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης μέχρι τελικής συντριβής.

«Αυτή η μέρα είναι η πιο άγρια. Σήμερα είναι η χειρότερη μέρα των αεροπορικών βομβαρδισμών και των ρίψεων πυροβολικού. Βλέπουμε βόμβες να έχουν πέσει πάνω σε σπίτια πολιτών και τώρα φοβούνται να μείνουν», ανέφερε ένας δημοσιογράφος .

Τουλάχιστον  20.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν περάσει στο γειτονικό Τσαντ την τελευταία εβδομάδα.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους εξαιτίας έλλειψης ασφαλείας.

«Η εκκένωση για ιατρικούς λόγους δεν είναι ρεαλιστική επιλογή προς το παρόν. Χρειάζεται να λάβουμε εφόδια για να επανδρώσουμε χώρους υγείας ώστε να είναι λειτουργικοί και να ξεκινήσουν και πάλι όσοι είχαν σταματήσει να λειτουργούν», είπε ένας δημοσιογράφος.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Cnn αποκαλύπτει το ρόλο της ομάδας Βάγκνερ

Tην ίδια στιγμή σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το CNN αποκαλύπτει την άμεση διασύνδεση της ρωσικής ομάδας Βάγκνερ με τους παραστρατιωτικούς του Σουδάν.

«To CNN ερεύνησε και είδε ότι η βάση της Βάγκνερ είναι στη Λιβύη. Το ρωσικό αεροσκάφος βρίσκεται στη βάση της Λιβύης .Μπορείτε να δείτε εδώ στις 16 Απριλίου μία μέρα μετά την έναρξη των μαχών στο Χαρτούμ, ένα ρωσικό Ιλιούσιν βρίσκεται στη βάση Αλ Τζιούφφρα στη Λιβύη. Οι αμερικανικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι πρόκειται για βάση της Βάγκνέρ».

Στην πρωτεύουσα, οι κάτοικοι ζουν πλέον χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα και πολλές οικογένειες προσπαθούν να φύγουν με κάθε μέσο.

Ένας νέος Γολγοθάς για τους πολίτες του Σουδάν όπου ένας κάτοικος  στους τρεις υποφέρει από καθημερινά από πείνα.


Πηγή