Υλικά
400 γρ. κόκκινες φακές πολύ καλά πλυμένες
1 κουτ. της σούπας κουρκουμάς
4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. του γλυκού κύμινο
1 1/2 κουτ. του γλυκού σιναπόσπορο
1 φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
χυμός 3 λεμονιών
1 ματσάκι φύλλα από σπανάκι ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βάλε τις φακές σε κατσαρόλα με 7 ποτήρια νερό, τον κουρκουμά, μία κουταλιά σούπας μαργαρίνη και 2 κουτ. του γλυκού αλάτι.
Μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, περίπου 20 λεπτά.
Πολτοποίησε τις μισές φακές σε μπλέντερ ρίξε τες μέσα στην κατσαρόλα με τις υπόλοιπες.
Ρίξε περισσότερο νερό εάν θέλεις να γίνει η σούπα πιο αραιή.
Κράτα τη σούπα ζεστή.
Όσο μαγειρεύονται οι φακές, βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη μαζί με το κύμινο και το σιναπόσπορο και σόταρε ανακατεύοντας μια-δυο φορές.
Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει μετά από περίπου 10 λεπτά ρίξε τον κόλιανδρο και σόταρε μερικά λεπτά ακόμη. Βγάλε από τη φωτιά.
Ρίξε τα κρεμμύδια μέσα στην κατσαρόλα με τις φακές και πρόσθεσε το χυμό των λεμονιών λίγο λίγο. Εάν χρειαστεί πρόσθεσε αλάτι αφού δοκιμάσεις πρώτα.
Λίγο πριν σερβίρεις, σόταρε το σπανάκι στην υπόλοιπη μία κουταλιά μαργαρίνης μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι τόσο όσο να μαραθεί.
Σέρβιρε βάζοντας σε κάθε μπολ σπανάκι, τη σούπα και από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι.
Πηγή