Σούπα με κουνουπίδι: Το λαχταριστό πιάτο για τον βροχερό καιρό
Μιας και είμαστε στο σπίτι, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πιάτο που θα μας ζεστάνει το σώμα και την ψυχή.
Μια αχνιστή σούπα κουνουπίδι είναι τέλεια γι’ αυτόν τον σκοπό. Δείτε παρακάτω την απίθανη συνταγή του Γιώργου Τσούλη.
ΥΛΙΚΑ
1 κεφάλι κουνουπίδι, μόνο τα μπουκετάκια
60 γρ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 lt ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
Μόλις καραμελώσουν, προσθέτουμε το ψημένο κουνουπίδι (όχι όλο, κρατάμε λίγο στην άκρη για το σερβίρισμα), το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και μπλεντάρουμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη σούπα το βούτυρο και ανακατεύουμε τη σούπα, μέχρι να λιώσει το πρώτο.
Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με μερικά από τα κομμάτια ψητού κουνουπιδιού που κρατήσαμε.
Καλή απόλαυση!