Η παρακάτω σούπα είναι θαυματουργή επειδή περιέχει ginger. Το ginger δεν μας προσφέρει πολλές θερμίδες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη ή φυτικές ίνες.

Περιέχει, όμως, πολλά αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό μας.

Τι θα χρειαστείς:

1 κιλό καρότα κομμένα σε φέτες

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά σόγια sauce

1 κουταλιά τριμμένο ginger αλάτι πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

1/2 κουταλάκι λευκό πιπέρι

1 κούπα ζωμό λαχανικών

1-1/2 κούπα νερό

Για τα αμύγδαλα που θα καβουρδίσεις

2/3 της κούπας αμύγδαλα, καβουρδισμένα

1/2 κουταλάκι ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι πιπέρι

1/3 κούπα ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξε το λάδι, τη sauce σόγιας, το ginger, το αλάτι και το πιπέρι.

Με αυτό το μείγμα ανακάτεψε καλά τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό τηγάνι ψήσε για 25 λεπτά τα καρότα και τα κρεμμυδάκια, μαζί με το σκόρδο.

Βάλε στο blender το γάλα καρύδας, τα ψημένα καρότα και κρεμμυδάκια, τον ζωμό και το σκόρδο. Πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι και δούλεψε το μείγμα μέχρι να έχει κρεμώδη υφή.

Πρόσθεσε λίγο χλιαρό νερό αν χρειάζεται.

Σέρβιρε πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο κόλιανδρο και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα.


Πηγή