Υλικά για 4-6 άτομα
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα)
4-6 μεταλλικές σούβλες για σουβλάκια
Για τη μαρινάδα
120 γρ. μπίρα
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλάκι απαλή μουστάρδα
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι μπούκοβο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε καλά τα υλικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο δοχείο. Κόβετε το κρέας σε κυβάκια 3 εκατοστών περίπου το καθένα και τα ρίχνετε στη μαρινάδα.
2. Βάζετε το κρέας με τη μαρινάδα στο ψυγείο και το αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες.
3. Κατόπιν περνάτε το κρέας από τις μεταλλικές σούβλες και ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά για 15-18 λεπτά για καλοψημένα σουβλάκια ή 10-12 για μέτρια ψημένα.