Σουφλέ με μπρόκολο και ζαμπόν


1 μεγάλο πακέτο φρυγανιές

1 λίτρο γάλα

2 κουταλιές βούτυρο

10 φέτες τυρί γκούντα

6 φέτες ζαμπόν

1 ντομάτα κομμένη σε κύβους

½ μπρόκολο κομμένο σε κύβους

400 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο

4 αβγά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε το μπρόκολο για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μεσαίο ταψί βάζουμε μια στρώση φρυγανιές βουτηγμένες στο γάλα, βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το τυρί και το ζαμπόν, την ντομάτα, το μπρόκολο ξανά φρυγανιές και τέλος το τριμμένο τυρί.

Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά και περιχύνουμε το σουφλέ.

Ψήνουμε το σουφλέ για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς με αέρα.



Πηγή