Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄ Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά για 6 άτομ
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)

2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

3-4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

4 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα, μουσκεμένες και στυμμένες

1/2 – 1 κουτ. γλυκού κύμινο

2 αυγά

1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα

120 ml ελαιόλαδο, αλατοπίπερο

500 γρ. παπαρδέλες

θυμάρι φρέσκο ή ξερό, για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το κύμινο, 3 κουταλιές από το λάδι, αλατοπίπερο και τα αυγά μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε μικρά, μακρόστενα σουτζουκάκια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές από το λάδι, τις ντομάτες, αλατοπίπερο και 250 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σουτζουκάκια (χωρίς αλεύρωμα) για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και αφήνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα. Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια. Πασπαλίζουμε με θυμάρι.


Πηγή